Peto godišnje doba – It is Carnival time!

January 15, 2018 | S. Gojević

Nisu samo stari Kinezi imali peto godišnje doba – ima ga i Rijeka i okolica! U Kini je peto godišnje doba prijelaz iz kasnog ljeta u ranu jesen. Na Kvarneru to je izraz za ludo karnevalsko vrijeme koje počinje 17. siječnja i traje do Čiste srijede ili Pepelnice.

Read more

Something (somebody) unique

December 18, 2017 | S Theresom razgovarala S. Gojević
Something (somebody) unique

Redateljica je dokumentaraca, spisateljica, dizajnerica te osnivačica mreže www.uniquezagreb.com. Prva je Egipćanka koju sam ikad upoznala. Theresa Khalil prije tri godine udala se za Hrvata te je Zagreb postao njezin dom. Prije Zagreba živjela u Kairu, Briselu, Lisabonu…

Read more

Surogat – hrvatski oskarovac

December 18, 2017 | Martina Pačić

U vremenu osamljenosti suvremenog čovjeka ističe se želja za posjedovanjem i samopromocijom. U tijeku je utrka tko će imati što više prijatelja na društvenim mrežama, što više fotografija s nasmijanim licima, što veće usne, što izraženije obline u žena, što izvježbanije tijelo muškaraca. Tome dodajte automobile, kuće, stanove, putovanja… A sve izvan mogućnosti. Trebamo uvijek biti u punom sjaju, mladi, lijepi, poželjni.
Budimo u tijeku, budimo in, budimo cool!

Read more

U Hrvatsku – na skijanje

December 18, 2017 | Silvija Gojević
U Hrvatsku – na skijanje

Život na 45. paraleli ne može biti drukčiji nego – idealan. Kad dodamo i ostala geografska obilježja, dobijemo zemlju s idealnim ljetom za kupanje i ne tako oštrom zimom za skijanje.
U Hrvatskoj postoji nekoliko skijališta. Sljeme, Platak, Čelimbaša, Begovo Razdolje te Tršće neka su od njih. Većina se skijališta nalazi u Gorskom kotaru gdje ima i nekoliko planina iznad 1000 m/nv. Zbog blizine mora, miješanja hladne kontinentalne i tople primorske klime, dolazi do naglih temperaturnih razlika zbog kojih se snijeg zimi brzo topi.
Za dva skijališta o kojima ovdje pišemo vrijedi isplanirati cjelodnevni izlet ili vikend pa čak i ako ne skijate.

Read more